Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Apr. 2020

Padlet Mreže MaMa: prakse s terena na enem mestu

Mladinski sektor je nedvomno dokazal, da se s svojo fleksibilnostjo in inovativnostjo več kot uspešno prilagaja razmeram, v katerih smo se znašli. Organizacije se odzivajo različno, predvsem pa z veliko mero aktivnosti in zagonom, da kljub situaciji tako ali drugače vzpostavijo stik z mladimi. Ob tem pa se razvijajo tudi nove oblike in načini dela z mladimi, ki svoj navdih iščejo v digitalnem mladinskem delu.  

Da bi uspešne zgodbe in prakse mladinskega dela postale glasnice obdobja, ki je pred vse postavilo velik izziv, so se na Mreži MaMa odločili, da prakse s terena zberejo na enem mestu. Ustvarili so Padlet Mreže MaMa, v katerem delijo zbir praks organizacij v mladinskem sektorju na področjih digitalnega mladinskega dela, solidarnosti in prostovoljstva. Aktivnosti organizacij so razdeljene v različne vsebinske sklope:

  • virtualni mladinski centri
  • on-line aktivnosti za mlade na področjih kulture, izobraževanja in prostega časa
  • psihološka pomoč mladim
  • prostovoljstvo in solidarnost
  • digitalna orodja in priporočila za njihovo uporabo v organizacijah mladinskega sektorja

Skupna platforma je namenjena izmenjavi dobrih praks in iskanju navdiha za oblikovanje novih. Vse organizacije vabijo, da jim na info@mreza-mama.si posredujete aktivnosti, ki jih izvajate v času izrednih razmer.

Z namenom medsebojnega informiranja in izmenjave vprašanj, mnenj, idej, predlogov so v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije s podporo Urada RS za mladino odprli Facebook skupino Mladinski sektor Slovenije. Želijo si, da skupina zaživi kot platforma za izmenjavo med organizacijami v mladinskem sektorju v Sloveniji, zato toplo vabljeni, da se pridružite.

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54589

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino