Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Sep. 2019

Padla je zadnja klapa!

Na Socialni akademiji vsako leto izvedejo usposabljanje Ustvari dokumentarec, kjer se mladi preko procesa ustvarjanja dokumentarca urijo v veščinah pripovedovanja zgodb, uporabe multimedijske opreme in dela v skupini.

Letos so mladi ustvarili štiri dokumentarce. Prvi dokumentarec z naslovom Ni da ni se dogaja na prizorišču bolšjega sejma, kjer ujame pristnost odnosov med prodajalci in obiskovalci. Drugi dokumentarec se preko dialoga z osebami, ki se z zdravstvenimi težavami soočajo iz različnih pozicij, spusti na področje evtanazije. Film Akademskih petnajst odgovarja na vprašanja o prednostih in slabostih mladinskega dela za mladinske delavce ter za mlade, ki preko vključevanja v tovrstne priložnosti krepijo različne kompetence. Četrti film z naslovom Mentalno zdravje pa se dotika stigmatizacije ljudi z duševnimi motnjami.

Novo usposabljanje se bo odvilo v začetku leta 2020. Izvedbo izobraževanja omogoča Mestna občina Ljubljana v sklopu projekta Kaj vidiš? Kaj misliš? Kaj še čakaš?

Vir in foto: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81984

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino