Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Jul. 2020

"One Love" za pomoč mladim

Družina Marley je ponovno posnela ikonično pesem Boba Marleyja One love v prenovljeni podobi. Z njo bo podprla UNICEF-ovo globalno kampanjo v boju proti posledicam pandemije novega koronavirusa na mlade.

Glasbeni založbi Tuff Gong International in Amplified Music sta prenovljeno različico pesmi izdali danes, 17. julijaVsi prihodki od pesmi in z njimi povezanih dejavnosti bodo namenjeni podpori UNICEF-ove globalne kampanje za pomoč mladim, skritim žrtvam pandemije novega koronavirusa."Oče je pesem One love ustvaril pred več kot štiridesetimi leti, v času, ko se je svet soočal z mnogimi izzivi. Pesem govori o enotnosti, miru in univerzalni ljubezni. To sporočilo je aktualno tudi v tem času. Če smo enotni, lahko skupaj premagamo to globalno krizo – z eno ljubeznijo in enim srcem," je povedala Cedella Marley, kantavtorica in hčerka Boba Marleyja. 

Pesem One love/People get ready, ki jo je leta 1977 posnel Bob Marley za milijone ljudi po vsem svetu velja za ikonično, s svojim zimzelenim sporočilom pa poziva k enotnosti. Njeno prenovljeno različico, nekakšno globalno himno letošnjega leta, so soustvarili družina Marley, priznani glasbeniki z vsega sveta, umetniki iz kriznih žarišč po svetu ter mladi iz najranljivejših skupnosti.Sredstva, zbrana v globalni UNICEF-ovi kampanji One love, ki se ji pridružuje tudi UNICEF Slovenija, bodo najranljivejšim zagotovila milo, zaščitno opremo in komplete za higieno ter omogočila ozaveščanje otrok, mladine in družin o zaščiti, hkrati pa bodo namenjene tudi zagotavljanju izobraževanja, zaščite pred nasiljem in izkoriščanjem ter zdravstvene oskrbe.

 "Mladi so jasno in glasno povedali, česa si želijo: pravičnejše družbe ter prenehanje nasilja, krivic in diskriminacije. Čas je, da jim vsi prisluhnemo," so dejali iz UNICEF-a.

Vir in foto: UNICEF Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63059

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino