Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Apr. 2020

Obvestilo Urada RS za mladino organizacijam v mladinskem sektorju

Urad RS za mladino je kot odgovor na zbrana vprašanja in izzive na digitalnem srečanju mladinskega sektorja na organizacije v mladinskem sektorju ponovno naslovil obvestilo z informacijami, ki dopolnjujejo že podane informacije v preteklem dopisu.

Organizacije v mladinskem sektorju tokrat obveščajo o:

I. Vplivu aktualnih razmer na postopke Javnega poziva za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2020-2021: Postopek izbora upravičencev za sofinanciranje programov mladinskega dela za leta 2020 in 2021 se bo zamaknil zaradi t. i. paketa interventnih zakonov. Trenutno na Uradu proučujejo pobudo organizacij v mladinskem sektorju o predhodnem obveščanju prijaviteljev o uspešnosti njihove prijave na Javni poziv, s čimer bi zagotovili ustrezno informiranost organizacij za njihovo nadaljnje načrtovanje programa in aktivnosti mladinskega dela.

II. Splošnih priporočilih za izvajanje programov mladinskega dela: Organizacije pozivajo, da v tem zahtevnem času svojih aktivnosti ne prenehate izvajati, ampak jih prilagodite na način, da namesto fizičnega stika z vašimi uporabniki uporabite sodobne tehnologije za delo na daljavo. Ob tem je potrebno dosledno spoštovati navodila in smernice, ki jih objavljajo pristojne institucije.

III. Zbiranju informacij o aktivnostih v mladinskem sektorju: Na Uradu želijo zbrati čim več informacij o delovanju in angažiranosti organizacij mladinskega sektorja v danih razmerah, tako na področju izvajanja mladinskega dela kot tudi na področju preprečevanja širjenja virusne bolezni COVID-19. Ponovno vabijo, da izpolnite spletni obrazec.

IV. Informacijah glede izvajanja programov EU Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota glede na vprašanja in pobude mladinskega sektorja: Nacionalna agencija Movit upravičence na svoji spletni strani obvešča o aktualnih informacijah v zvezi z izvajanjem projektov in prihajajočem prijavnem roku.

V. Poročanju za organizacije s statusom v javnem interesu v mladinskem sektorju: Organizacije s statusom v javnem interesu v mladinskem sektorju obveščajo, da se je rok za oddajo poročil podaljšal, tako da se izteče osmi dan od dneva prenehanja ukrepov.

VI. Zbranih informacijah za organizacije v mladinskem sektorju v času trajanja epidemije: Kot odziv na vprašanja, ki so bila zastavljena na digitalnem srečanju mladinskega sektorja, sta Mladinski svet Slovenije in Mladinska mreža MaMa za organizacije v mladinskem sektorju zbrala informacije, ki bodo v pomoč pri organizaciji dela v času epidemije in odzivanju na njo. Informacije najdete tukaj. Z namenom medsebojnega informiranja in izmenjave vprašanj, mnenj, idej, predlogov, so vzpostavili tudi Facebook skupino Mladinski sektor Slovenije. Vabljeni, da se skupini pridružite.

Celotno besedilo obvestila je dostopno TUKAJ.

Vir: Urad RS za mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75255

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino