Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 May 2020

Obeležitev mednarodnega dneva družine v Mladinskem centru Prlekije

Generalna skupščina OZN je leta 1993 razglasila 15. maj za Mednarodni dan družin. V Mladinskem centru Prlekije so letos ta dan obeležili z digitalno delavnico Pomen družine, ki so jo izvedli preko Skypa.

S temo družine so uspeli povezati uporabnike več generacij, ki jih je tematika zanimala in so se odzvali na vabilo Mladinskega centra Prlekije za sodelovanje v delavnici. Po vsebinskem delu o pomenu družine, ki ga je izvedla Alenčica Studnička, so še vsi drugi sodelujoči povedali, kaj jim pomeni družina. Skupna končna ugotovitev je bila, da vsem družina pomeni zelo veliko in so za njo pripravljeni marsikaj narediti in žrtvovati. Iz tega so naredili zaključek, da je družina res najosnovnejša celica, ki predstavlja temelj za vse, kar sledi v življenju. Predstavlja varno bazo, odskočno desko in vir ljubezni. Je najpomembnejši in najbolj dragoceni dar, ki ga moramo skrbno čuvati. Ne glede na to, kaj se nam dogaja v življenju, je družina vedno varen pristan, kjer se počutijo srečne in ljubljene. Vsi so se s tem strinjali in obljubili, da si bodo še naprej prizadevali za dobre družinske odnose. 

"Družina je tam, kjer se življenje začne in ljubezen nikoli ne konča." (neznani avtor)

Vir: Mladinski center Prlekije
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

77954

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino