Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Dec. 2021

Novoletna poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec

Voščilo ministrice za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simone Kustec.

Spoštovani sopotnice in sopotniki na poti znanja,

za nami je še eno zahtevno leto. Leto preizkušenj, preizpraševanj, leto spominov na nekdanje čase, a hkrati leto novih zgodb, novih dosežkov, novih zavez in načrtov za prihodnost.

Kljub vsem preprekam in izzivom, ki nam jih prinaša nova družbena realnost, nam je iztekajoče leto potrdilo, da nam uspeva, čeprav pogosto na drugačen način kot smo bili vajeni dosedaj.

Uspeva nam, uspeva našim otrokom, učencem, dijakom in študentom. Uspeva našim znanstvenikom, našim športnikom. In zaradi njihovih uspehov uspeva nam vsem.

Vrtčevski, šolski, fakultetni, športni prostori so kljub nepredvidljivosti virusa zaradi našega razuma in razumevanja postali varni prostori, v katerih se lahko nemoteno uči in dela.

Zato mi dovolite, spoštovani pedagoški delavke in delavci ter vsi ostali zaposleni v vzgoji in izobraževanju, raziskovalke in raziskovalci, športniki, mladi, da se od leta 2021 in od vas poslovim z iskreno zahvalo. Zahvalo, ker ste razumeli in zmogli kljub vsem prilagoditvam. Da ste stebri obstoja in nadaljnjega razvoja našega vzgojno-izobraževalnega, raziskovalnega in športnega sistema. Da ste tudi to leto preko številnih uspehov pokazali, da se da in zmore. Posebej z veliko mero razumevanja, strpnosti, medsebojnega sodelovanja, pa tudi poguma, iznajdljivosti in inovativnosti.

Ponosna sem, da smo resor, ki ima ključno vlogo pri iskanju rešitev v boju z virusom. Brez vrhunske znanosti, ki nam je ponudila cepivo in zdravilo, brez izobraženih strokovnjakov ter zdravstvenega osebja, ki predano pomagajo reševati življenja in iskati rešitve za naprej, bi bilo stanje sobivanja z virusom še mnogo bolj zaskrbljujoče in bolj zahtevno. Empatija, srčnost, pomirjujoče spodbudne, tople besede in medsebojno spoštovanje, ponos nad doseženimi uspehi, tudi in posebej naših vrhunskih športnikov, znanstvenikov, mladih, ki dosegajo izjemne rezultate na tekmovanjih iz znanj, pa so tisti prepotrebni žarki dobrega, ki nas delajo močnejše in pripravljene na lepši jutrišnji dan.

Naj nam ti uspehi, takšna predanost služijo kot spodbuda in navdih za leto, ki prihaja.

Naj bo leto 2022 dobro in zdravo, skupaj si ga naredimo prijaznega in lepega.

Želim vam tople praznične dni, preživite jih v miru, v krogu vam dragih ljudi.

Srečno. Ostanite zdravi.

Vabljeni k ogledu posnetka poslanice ministrice prof. dr Kustec.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54393

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino