Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Jun. 2021

Novi evropski Bauhaus v obmejnem prostoru

Predstavništvi Evropske komisije iz Milana in Ljubljane v tesnem sodelovanju z Ekscentrom kreativnih praks iz Nove Gorice, pluridisciplinarnim središčem za pospeševanje trajnostnega razvoja gospodarstva in družbenih inovacij, vabita na spletni dogodek Novi evropski Bauhaus v obmejnem prostoru, ki bo potekal 22. junija med 10. in 13. uro in bo vključeval tematske delavnice.

Predstavniki različnih sektorjev somestja Nove Gorice in Gorice, ki bo leta 2025 nosilo prestižni naziv Prestolnice evropske kulture, boste spoznali in izmenjali dobre prakse in skupaj razmislili, kako novi evropski Bauhaus udejanjiti v regionalnem kontekstu in kako lahko goriški obmejni prostor prispeva k oblikovanju pobude na vseevropski ravni. Vabljeni, da z zamislimi prispevate tudi iz drugih koncev Slovenije.

Prijavite se tukaj.

Novi evropski Bauhaus je interdisciplinarna pobuda Evropske komisije za prehod v zeleno, brezogljično in digitalno Evropo. Je odlična priložnost za sodelovanje med gospodarstvom, znanostjo in kreativnimi sektorji.

V jedru pobude je vprašanje: Kako ustvariti bivanjske prostore, ki bodo trajnostni, vključujoči in lepi? Začetna faza pobude je namenjena sooblikovanju zamisli in rešitev, ki bodo plod skupnega razmisleka udeležencev iz vse Evrope.

Ne zamudite priložnosti, da pomagate soustvariti koncept pobude Novi evropski Bauhaus. Prispevajte z izvirnimi rešitvami, dobrimi praksami, opozorite na izzive, ki bi jih pobuda lahko upoštevala. Postanite del rastočega gibanja Novega evropskega Bauhausa. Obdobje soustvarjanja se izteka 30.6.

PROGRAM:

  • 10.00–10.05: pozdravni nagovor vodij predstavništev Evropske komisije v Ljubljani in Milanu dr. Jerneje Jug Jerše in Massima Gaudine
  • 10.05–10.10: pozdravni nagovor župana Nove Gorice in župana Gorice, dr. Klemna Miklaviča in Rodolpha Ziberne
  • 10.10–10.30: predstavitev pobude Novega evropskega Bauhausa – Ruth Reichstein, generalni direktorat IDEA, Evropska komisija; vprašanja in odgovori
  • 10.30–11.00: navdih za delavnice – Stefano Mirti, Fondazione Milano, in Andreja Kutnar, Innorenew CoE; vprašanja in odgovori

Odmor                    

  • 11.05–12.05: vzporedne tematske delavnice

o    Trajnostni materiali in gradnja, moderira Andreja Kutnar, Innorenew CoE

o    Oblikovanje in izkoriščanje skupnih prostorov, moderira Peter Purg, EPK GO! 2025

o    Izobraževanje po navdihu izvirnega Bauhausa, moderira Stefano Mirti, Fondazione Milano

  • 12.05 – 12.45: izmenjava zamisli med udeleženci delavnic in zaključek dogodka
Vir: Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52685

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino