Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Mar. 2019

Nova možnost za zaposlitev mladih tudi v Laškem

Pred nedavnim so na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje odprli prijave za projekt »Zaposlimo mlade«, v sklopu katerega se lahko zaposlijo tudi mladi z Laškega in okolice.

Program se izvaja v sklopu ukrepov aktivne politike zaposlovanja in je namenjen mladim brezposelnim osebam, ki so mlajše od 29 let. Zavod jih najprej vključi v največ dvomesečno usposabljanje v okviru inovativnih projektov za zaposlovanje, po uspešno zaključenem usposabljanju pa mlade zaposlijo izbrani delodajalci na javnem povabilu, ki v ta namen pridobijo subvencijo za zaposlitev.

S predstavnico iz ZRSZ so se za TV Laško, ki deluje v okviru Študentskega, mladinskega in otroškega centra Laško – ŠMOCL, pogovorili o projektu in se pozanimali, kako so bili tovrstni projekti v Laškem uspešni v preteklosti.

Celoten pogovor je dostopen tukaj.

Vir in foto: Študentski, mladinski in otroški center Laško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

44769

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino