Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Nov. 2021

„Nisi okej? Povej naprej"

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) bo potekala prva nacionalna kampanja proti stigmatizaciji duševnega zdravja „Nisi okej? Povej naprej".

Cilj kampanje je znižati stopnjo stigmatizacije težav v duševnem zdravju in spodbuditi k iskanju ustrezne pomoči. Večinski delež pozornosti kampanje je usmerjen v populacijo mladih, saj so trenutne razmere še posebej negativno vplivale na njihov vsakdan in posledično tudi na njihovo duševno zdravje.  

V ta namen je zaživela nova spletna stran www.nisiokejpovejnaprej.si in Instagram profil. Tu bodo redno objavljali sezname virov pomoči, različne tehnike sproščanja, delavnice, ki se jih mladi lahko udeležijo, osebne zgodbe njihovih ambasadorjev in študentov ter vse, kar lahko pripomore k boljšemu duševnemu zdravju mladih.  

“Duševno zdravje je valuta prihodnosti, v katero je potrebno intenzivno vlagati. Naši mladi morajo v tem trenutku vedeti, da v svojih občutjih niso sami in da pomoč obstaja. To jim moramo sporočiti vsi,” so še zapisali.

Vir: NIJZ

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79371

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino