Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Sep. 2020

"Nikoli več" se začne z ustreznim izobraževanjem - spomin na holokavst

Mednarodna šola za študije holokavsta iz Yad Vashema v Jeruzalemu je v okviru programa "Echoes and Reflection" za začetek novega šolskega leta pripravila kratko video  predstavitev o tem, da je izobraževanje o holokavstu, vključno z antisemitizmom, zelo relevantno v sedanjem  nestabilnem času.

Slovenija kot članica Mednarodne zveze za spomin na holokavst (IHRA) je zavezana k raziskovanju, izobraževanju in spominjanju na holokavst, zato je  prispevek Yad Vashema lahko koristen pripomoček za ozaveščanje o  situaciji, ki je pripeljala do holokavsta in njegovih posledicah.

Spodnji video daje osnovni okvir za učinkovito poučevanje in učenje o tematiki holokavsta kot človeški zgodbi. Priporočajo ga za uporabo pri izobraževanju slovenskih učiteljev in profesorjev.

Potrebno je poučevati o civilizacijskih vrednotah in se učiti iz zgodovine (tudi holokavsta), da bi pri mladih generacijah spodbujali kritično mišljenje in posledično imeli aktivne učence in državljane, ki ne bi več dopustili tovrstnih tragičnih procesov, ki  jih poznamo iz zgodovine. "Nikoli več" se začne z ustreznim  izobraževanjem.

Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve, Sektor za človekove pravice

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91260

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino