Zabava in prosti čas

“Neki kratkega” v Velenju

11. 5. 2020 avtor: Uredništvo

Šaleški študentski klub v sodelovanju z mladinskim kulturnim klubom eMCe plac in Mladinskim centrom Velenjeso med glavnimi akterji na velenjski mladinski sceni. Trenutna situacija ki je spremenila vsakdan slehernega posameznika, je tudi njihovo organizacijo prisilila v razmišljanje izven okvirjev. Projektov, kot so jih bili vajeni, tako ni mogoče izpeljati na načine, ki so se jih posluževali prej. Že prvi tedni samoizolacije so pokazali, da se morajo krize lotiti kreativno, skupaj in predvsem v prid mladih. 

Tako se je rodil projekt “Neki kratkega“. Če je med delovnim tednom življenje potekalo le malenkost drugače kot bi ponavadi, so se vikendi, ki smo jih v veliki meri preživljali skupaj, izkazali za vse prej kot smo jih vajeni. Ekipa je želela duh priljubljenega eMCe placa pričarati v domačem placu vseh nas. 

17. 4. so ogreli kamere in naredili prvi dogodek, ki je s pomočjo sodobne tehnologije in družbenih omrežij dosegel več kot 100 ljudi. Projekt je otvoril lokalni ambasador street kulture z dolgoletno kilometrino rolanja maratonskih setov in dobro poznani reper Mrigs. Za njim so se v aprilu zvrstili še Rekordman, Mnogook, MeetJah, Blaazny in Wolke – vsak z različnim stilom glasbe kot se za eMCe plac spodobi. 

Mesec maj, mesec mladosti, ki za njihov študentski klub predstavlja mesec festivala Dnevi mladih in kulture pa so začeli z udarnim koncertnim vikendom. Praznik dela so obeležili s prenosom koncerta lokalnih pankerjev – skupine Cener, ki so z družbeno kritičnimi besedili pesmi pripravili Neki aktualnega. Za glasen zaključek koncertnega vikenda pa je s sobotnim prenosom koncerta poskrbela legendarna metal skupina KAOZ.

Kljub postopnem sproščanju ukrepov pa ostaja varnost na prvem mestu. Tako ostaja izvajanje programa Šaleškega študentskega kluba, predvsem pa koncertov, tudi v prihodnosti še negotova, vendar obljubljajo: “Ostajamo zdravi in ohranjamo dobro voljo z novimi rundami kratkih tudi v maju.” Spremljajte jih tukaj.

Vir in foto: Šaleški študentski klub