Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2018

Nehvaležni skeptiki so nazaj!

Sindikat Mladi plus, sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih je v sklopu projekta Kažipot do dostojnega dela pričel z ustvarjanjem družbeno kritičnih radijskih in pogovornih oddaj – podcastov, z naslovom Nehvaležni skeptiki.

Njihovi podcasti dajejo glas mladim in naslavljajo teme, povezane z delavskimi pravicami, trgom dela, prekariatom. Tudi v tretji sezoni ne bo nič drugače. Ustvarjalci napovedujejo, da bodo v tretji sezoni še bolj skeptični, kritični in provokativni. Tokrat so zagrizli v kompleksno, a pomembno temo in se poglobili v ukrepe aktivne politike zaposlovanja (APZ), s poudarkom na tistih, ki spodbujajo samozaposlovanje med mladimi. Kako sploh nastajajo ukrepi APZ, kakšna ideologija se skriva za njimi, kako (če sploh) spodbujajo podjetništvo, kakšne so izkušnje udeležencev omenjenih ukrepov, kakšen je položaj mladih samozaposlenih na splošno in kakšne so potencialne alternative … boste izvedeli v novi epizodi podcasta, ki jo najdete tukaj.

Vse epizode podcasta so dostopne na povezavi. Vabljeni k poslušanju!

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14284

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino