Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Dec. 2018

Nefiks v letu 2018

Ob koncu leta se na Zavodu Nefiks spominjajo najboljših trenutkov, ki so zaznamovali 2018; v januar so zakorakali z že tradicionalno podelitvijo Nefiks priznanj najboljšim organizacijam in posameznikom (letošnja podelitev bo 15. januarja, prijavite pa se lahko tukaj!), 1. februar so obeležili z že tretjim Nefiks kariernim dnevom, na katerem jih je v predsedniški palači gostil častni pokrovitelj dogodka, predsednik Slovenije Borut Pahor, poleti in jeseni pa jih je zaposloval projekt 

S smehom nad prekarno delo, pri katerem so z vrsto stand up nastopov dvojca M & M opozarjali na pereč problem prekarnega dela. Pripravili so dva poletna tabora: kariernega in jezikovnega, v sklopu projekta Free to choose pa so julija gostili tudi mednarodno konferenco v Trubarjevi hiši literature. V okviru projekta razvoja kompetenc so imeli zaposleni dve osebi, ki sta pridobili certifikat NPK mladinski delavec. V pisarni so imeli tudi 2 mednarodna sodelavca iz Španije: EVS prostovoljca Eduarda in Nairo, ki sta pri Nefiksu opravljala prakso. Obenem so Občini Ajdovščina že drugič pomagali izvesti Participativni proračun.

Meseca septembra so skupaj z 9-imi drugimi mladinskimi organizacijami na Gospodarskem razstavišču gostili konferenco Mladimo prihodnost, 15. 9. pa so zaključili z dveletnim projektom Nefiks zaposlitvene rešitve, v okviru katerega so do novih zaposlitvenih možnosti pomagali več kot 320-im mladim. V projektu je sodelovalo več kot 40 predavateljev in več kot 50 delodajalcev. Čeprav se je projekt že zaključil, sta od njega ostali dve ključni stvari: platforma e-Nefiks za beleženje neformalno pridobljenih izkušenj in kompetenc in povezovanje iskalcev zaposlitve in delodajalcev ter priročnik e-Nefiks beleži in povezuje. Poleg slednjega so v sklopu projekta izdali tudi še več kot 10 drugih avtorskih del na temo mladih in zaposlovanja. Oktobra so v okviru projekta Meet and code 2018 izvedli dve zelo uspešni delavnici: IT punce in Zadeni gol z OZOBOT-om!Kolegice pa so novembra priredile Dan za punce, na katerem so gostili Nives Orešnik, Niko Kovač, Indiro Ekić ter mnoge druge močne in uspešne ženske.

»Ob koncu leta vam želimo lepe praznike in uspehov polno 2019, ter upamo, da se vidimo na Start up partyju in podelitvi Nefiks priznanja 15. 1.!« mladim želi ekipa Nefiks.

Vir in foto: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68434

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino