Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Feb. 2022

Ne veš, kam bi se dal_a za zimske počitnice?

V letošnjem šolskem letu bodo zimske šolske počitnice med 21. in 25. februarjem potekale za dijake z območja Gorenjske, Goriške, Notranjsko-Kraške, Obalno-Kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel.

Če za počitnice še nimaš načrtov smo pripravili nekaj idej za aktivnosti, s katerimi si lahko krajšaš čas.

Preizkusi nove recepte

Vsi kuharski navdušenci, pa tudi tisti, ki se kuhanju raje izogibate, lahko svoj prosti čas izkoristite tako, da preizkusite tri nove recepte. Internet je preplavljen z različnimi recepti, prav tako so na voljo različne aplikacije, ki dnevno objavljajo različne recepte, če tradicionalne kuharske knjige niso po vašem okusu. Z večerjo lahko presenetite svoje prijatelje, punco oziroma fanta, ali svojo družino. Še bolj pa bo zabavno, če se boste kuhanja lotili kar skupaj.

Bralni izziv

V primeru slabega vremena sta dobra knjiga in skodelica toplega čaja ali kave kot nalašč za preživljanje časa. Če nimaš nobene ideje katero knjigo bi izbral_a, lahko na spletu poiščeš različne bralne izzive, ki podajo različna izhodišča za izbiro knjige, med drugimi na primer: knjiga, ki ima v naslovu barvo, knjiga, ki je bila nekoč prepovedana, knjiga slovenskega avtorja, knjiga, ki je prejela nagrado, najljubša knjiga tvojih staršev … Na tak način lahko odkriješ novo zvrst ali novega avtorja, ki ti je všeč, in bereš izven svojih okvirov.

Enodnevni izlet

Skupaj s skupino prijateljev se organizirajte in načrtujte enodnevni izlet v kraj, ki ga še niste obiskali. Poskusite najti kraj, ki je lahko dostopen z javnim prevozom, nato pa si glede na lastne interese zapolnite dan z obiski kulturnih znamenitosti, oziroma športnimi aktivnostmi, če gre za izlet v naravo.

Kulturno udejstvovanje

Obišči muzej ali galerijo v svojem mestu oziroma okolici, ki ga še nikoli nisi – pogosto imajo ti na voljo cenejše vstopnice za dijake. Preveri spored gledališča ali kino dvorane in si enega od večerov rezerviraj za ogled filma ali predstave.

Skupinsko učenje

Počitnice so sicer čas, ko si lahko oddahnemo od šolskih obveznosti; če pa je delo za šolo neizogibno, poskrbi da bo bolj zabavno. S prijatelji se dogovorite za skupinsko učenje – pripravite si prigrizke, odmore med učenjem pa lahko izkoristite za različne krajše igre, npr. pantomimo ipd., ki vas bodo sprostile.

Tematski večer

Organiziraj tematski večer – lahko gre za večer družabnih iger, filmski večer na določeno temo … pripravi tematske prigrizke, tematsko glasbeno playlisto, da bo še bolj zabavno pa se lahko odločite tudi za tematske kostume.

Obišči mladinski center v tvoji bližini

Mladinski centri zagotavljajo veliko aktivnosti za kakovostno preživljanje prostega časa – preveri, kakšne aktivnosti nudi mladinski center v tvoji bližini:

Gorenjska: Mladinski center Jesenice, Blejski mladinski center, Mladinski dnevni center KamRa, Zavod O, Škofja Loka.

Goriška: Mladinski center Nova Gorica, Mladinski center Hiša mladih Ajdovščina, Mladinski center Idrija, C.M.A.K. – Cerkljanski mladinski alternativni klub

Obalno-Kraška: Center mladih Koper, Športni in mladinski center Piran, Mladinski center Podlaga, Sežana.

Osrednjeslovenska: Javni zavod Mladinski center Medvode, Zavod BOB, CZM, Center za mlade Domžale, Mladinski center Kotlovnica, Kamnik, Mladi Zmaji, Društvo ŠKUC.

Zasavska: Mladinski center Litija, Mladinski center Trbovlje, Mladinski center Hrastnik, Mladinski center Zagorje ob Savi.

Jugovzhodna Slovenija: Center za mladinsko kulturo Kočevje, Klub mladih Kočevje.

 

Vir: uredništvo Mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

44934

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino