Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 May 2020

Ne čakaj pomladi, počakaj na maj

V Popotniškem združenju Slovenije, ki deluje v javnem interesu na področjih spodbujanja turizma in mladine, so se odločili Slovenke in Slovence vsak dan izolacije popeljati na "potovanje" po zanimivih krajih. V marcu so začeli s projektom "Ne čakaj pomladi, počakaj na maj", s pomočjo katerega smo lahko vsak dan virtualno odpotovali v novo državo. Začeli so najdaljše potovanje brez, da bi se premaknili od doma.

S tem namenom so iz bogate zakladnice spletnega časopisa "Svetovni popotnik", ki od leta 2008 izhaja mesečno, za vsak dan izolacije izbrali po eno zanimivo državo, ki jo lahko prepotujete skozi oči popotnikov - prostovoljcev. Dnevno lahko zapise spremljate v FB skupini Poceni potuj in se izobražuj in v tem času tudi pridobite kakšno idejo za izobraževalno obarvano potovanje v bližnji prihodnosti.

Potovanje v somrak strahu pred neznanim, potovanje v eno drugo Slovenijo, ki je nismo poznali. Evropske sanje so se razblinile na občinskih mejah in tisti z več sreče smo bili objeti s Pohorjem na eni in Kozjakom na drugi strani in z obilico izletniških točk. V našo podzavest se je usidrala beseda socialna distanca, ki je dejansko postala socialna, ne fizična. Po skoraj dveh mesecih vidimo luč na koncu tunela, ki zagotovo ni vlak, saj se vidi tudi bežen obris naše končne postaje potovanja na mestu. Je žarek upanja, da bomo kmalu spet potovali na način, kot nam ga bodo predpisali.

Po 11. septembru 2001 smo v letalskem prometu sprejeli omejitev 100 ml tekočine na letalo, pa brez škarjic, nožkov,… in tudi sedaj bomo verjetno hitro sprejeli merjenje temperature in izpolnjevanje kakšnega zdravstvenega vprašalnika. Besedi "Boarding completed" bosta dobili epske razsežnosti.

Po zaslugi prostovoljk in prostovoljcev Popotniškega združenja Slovenije smo tudi po 14 dneh, ko so se stvari le zaostrile, nadaljevali s potopisi in prepotovali več, kot četrtino sveta. Vsem, ki še iščete idejo, kam vas bo pot prvo ponesla, vabimo, da na Facebook strani https://www.facebook.com/popotnistvo/ potujete z prostovoljci PZS in se odločite za vaš prvi cilj, ko bodo potovanja spet mogoča.

Vir: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43276

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino