Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Jul. 2021

Natečaj TAM-TAM-ova ulična galerija na Vegovi v Ljubljani

Javni zavod Mladi zmaji v sodelovanju s podjetjem TAM-TAM objavlja javno povebilo za sodelovanje v natečaju TAM-TAMova ulična galerija. Najbolj kreativni mladi bodo dobili priložnost objaviti svoja dela na plakatnih mestih v Ljubljani.

Ulična galerija v javnem prosotoru ulice preseneti z umetnostjo, saj je tam ne pričakujemo. V roke je dana mladim, da skozi svoja videnja prikažejo stanje družbe. Iščejo ideje mladih, ki se ponazorijo skozi dela, ki se lahko razstavijo v ulični galeriji, s tem pa dobijo tudi priložnost za javno in artikulirano kritiko družbe. Iščejo interpretacije sedanjosti, ki bi mimoidoče spodbujale k razmišljanju o trenutnem stanju, trenutku in kraju.

Natečaj poteka v sklopu enoletnega projekta, v katerem vsak mesec pomenske dvojice spodbujajo k odkrivanju večplastnosti ramzerij med posameznimi besedami, zato se cikel posameznih razstav imenuje “ODNOS”.

Mlade do dopolnjenega 29. leta vabijo, da se prijavijo tudi na avgustovski cikel natečaja, katerega pomenska dvojica besed je Potovanje – Delo. Vsi sodelujoči lahko izdelke pošljejo do 5.avgusta na naslov ulicnagalerija@mladizmaji.si

Komisija izmed prispelih prijav vsaj mesec izbere do tri izdelke, ki bodo razstavljeni na plakatnih mestih v Ljubljani.

Več informacij najdete na povezavi.

V ponedeljek, 26. julija,  so na Vegovi ulici otvorili že peto razstavo v tem cikluTokrat so raziskovali preplet energije in vibracije, ki kroji in poganja ta svet. Na peti rok natečaja Odnos je prispelo 23 del mladih ustvarjalcev in komisija je imela sila težko delo.

Raziskovanja kompleksnega odnosa med energijo in vibracijo so se kinetično lotili Rebeka, Aljoša, Rija, Nika in Monika.

Njihova izbrana dela si lahko ogledate na povezavi.

Vir: Javni zavod Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26134

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino