Neformalno izobraževanje

Naša dekleta so med top 3 v kategoriji »dekleta in it«

21. 1. 2021 avtor: Zavod Nefiks

Iz Zavoda Nefiks z veseljem sporočajo, da se je njihova delavnica »Dekleta ne izdelujejo le piškotov« uvrstila med TOP 3 delavnice znotraj kategorije “Dekleta in IT” v evropskem projektu Meet and Code!

Z izvedbo delavnice so dekleta spodbudili k razmišljanju izven okvirjev in jih naučili, kako lahko v programskem jeziku oblikujejo lasten izdelek za 3D tisk. Dekletom so izdelke (modelčke za peko piškotov) tudi natisnili, da so jih lahko preizkusile tudi v praksi.

Veseli smo, da je izvedba njihove delavnice navdušila tudi komisijo projekta Meet and Code in se tako uvrstila med top 3 dogodke v kategoriji »Girls do IT«.

Kaj pa sedaj? Sedaj bodo počakali na razglasitev rezultatov in do takrat izvedli še kakšno delavnico s področja programiranja, modeliranja in IT kompetenc.

Ker je tovrstno IT znanje vedno bolj pomembno za mlada dekleta, ki stopajo na trg dela, bodo več takšnih delavnic v sklopu projekta Kolegice izvajali tudi to leto. Za več vsebin sledite njihovi spletni strani ali pa se prijavite na obvestilnik e-Nefi, preko katerega vas bodo redno obveščali o tovrstnih delavnicah.

Vir: Zavod Nefiks