Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Dec. 2019

Naložba v prihodnost – donacija za trajnostni razvoj

Mednarodno združenje mladinskih prenočišč ima lasten trajnostni sklad, ki se imenuje HI Sustainability Fund. Vsakemu izmed popotnikov ponudijo možnost, da ob rezervaciji namestitve na www.hihostels.com v enem od hostlov v mreži Hostelling International, donira simbolični znesek v trajnostni sklad. 

Glavni cilj sklada je podpora najboljših projektov, ki v hostlih HI znižujejo izpuste CO2. Sklad vsako leto izbere najboljše projekte in jih financira. Ti projekti neposredno vplivajo tudi na miselnost zaposlenih in gostov, da začnejo razmišljati bolj trajnostno. Od leta 2013 do danes je bilo iz omenjenega sklada podprtih 19 trajnostnih projektov v različnih delih sveta in sicer v hostlih, ki so učni centri mladinske mobilnosti, trajnostnega razvoja in medkulturnega dialoga in sodelovanja. 

Prostovoljka Alenka Kastelic je v svojem prispevku "Pomagaj nam s trajnostno donacijo" bralcem spletne revije predstavila trajnostni sklad in kako lahko vsak posameznik pripomore k boljšemu jutri. Planeta B namreč nimamo, zato moramo planet A, ki se imenuje zemlja vrniti našim potomcem vsaj v takšnem stanju, kot smo prevzeli. 

Kako lahko to storimo, pa preberite na spletni strani Popotniškega združenja Slovenije.

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

42484

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino