Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Nov. 2021

NAGRADNI FOTO, VIDEO IN LITERARNI NATEČAJ

V okviru projekta "Ne zakockaj svoje prihodnosti" in programa brezplačne pomoči mladim s težavami, ki so posledica iger na srečo, te spletni portal  www.mladihazarder.si  in Zavod Etnika vabita, da se prijaviš na:
                               
NAGRADNI NATEČAJ za najboljši
  • video
  • literarni prispevek
  • fotografijo
Tema natečaja so igre na srečo in negativne posledice hazardiranja

Rok za pošiljanje datotek: 15. December  2021

Namen natečaja
Osnovni namen natečaja je povečati ozaveščenost mladih o tveganjih, ki jih prinaša igranje na srečo in o možnih negativnih posledicah, ko igranje uide izpod nadzora. Z natečajem želijo aktivirati mlade, ki gojijo ljubezen do umetnosti in jim ponuditi priložnost, da s kreativnim avtorskim prispevkom pripomorejo k boljšemu ozaveščanju mladih in celotne slovenske javnosti o tej problematiki.

Kdo se lahko prijavi? 
Prijavijo se lahko mladi v starosti od 15 do 29 let.    


KATEGORIJE:

Video:
Čeprav so za mladoletnike igre na srečo prepovedane, mladi nekatere lažje dostopne igre kljub temu igrajo. Predvsem velja to za športne stave, saj je ponekod stavne listke možno vplačevati brez preverjanja starosti. Scenarij je lahko čista fikcija, lahko pa se odločite tudi za kratek dokumentarec itd. 
Dolžina filma ne sme presegati dveh (2) minut.

Filmske zvrsti: Videospot, dokumentarec, igrani film, animirani film, ...
Tehnične zahteve: filmi se lahko posnamejo z vsemi razpoložljivimi napravami, s katerimi je dandanes moč snemati video. To so lahko vse vrste kamer, fotoaparatov ali mobilnih telefonov.  Visoka tehnična kakovost filmov je seveda dobrodošla, vendar pa bodo v pri ocenjevanju vaših izdelkov najvišje ocene dobile predvsem najboljše ideje. Video posnetke nam pošljite preko platform Wetransfer, Wesendit, preko Dropboxa ali s pomočjo drugih platform za pošiljanje datotek večjega formata.
 
Literarni prispevek: zgodba ali pesem
Najboljši rezultat bo dal pristop, pri katerem avtor ne bo iskal resnične zgodbe, ampak bo sestavil pesem ali zgodbo, ki je plod domišljije oz. čista fikcija.

Fotografija:
Skušajte biti čimbolj izvirni in poučni. Lahko ste tudi duhoviti, toliko bolje!  Razmišljajte o tem in razvijajte idejo.
 
NAGRADE:

V vsaki kategoriji bodo podelili po eno praktično nagrado. Dobil jo bo izdelek, ki ga bo med vsemi prispelimi avtorskimi deli v njegovi kategoriji komisija ocenila kot najboljšega.
  • Nagrada za najboljši video:  JBL CHARGE 4  prenosni zvočnik
  • nagrada za najboljši literarni prispevek:  knjiga prejemnika Nobelove nagrade za literaturo po lastnem izboru
  • nagrada za naj fotografijo:    pomnilniška kartica ali USB ključek 32 GB


Rok za prijavo:
Nagradni natečaj se zaključi v sredo, 15. decembra 2021. To je zadnji dan, ko boste še lahko odposlali izdelek z vašim avtorskim delom. Hkrati boste morali poslati še prijavo oz. spremni e-mail  na naslov: zavod.etnika@gmail.com,
v katerem boste navedli vaše osnovne kontaktne podatke (ime in priimek, kraj bivanja, email naslov) ter s katerim avtorskim delom sodelujete na natečaju. V primeru pošiljanja fotografije, zgodbe ali pesmi bo dovolj, če vašo prijavo in izdelek pošljete le po e-pošti. 
 
Razglasitev nagrajencev
Predstavitev avtorskih izdelkov in razglasitev nagrajencev bo objavljena v nekaj dneh po končanem nagradnem natečaju, objavili jo bomo na portalu za iskanje anonimne in brezplačne pomoči Mladi hazarder.

VIR: Zavod Etnika

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79860

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino