Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jun. 2022

NA DOGODKU OKNO PRILOŽNOSTI V EU SPOZNAVALI SVET PROSTOVOLJSTVA

V sredo, 25. maja 2022, sta PiNA in EUROPE DIRECT Koper, v okviru Evropskega leta mladih na Titovem trgu v Kopru, organizirala dogodek Okno priložnosti v EU. 

Poleg barvite in kreativne stojnice z vsemi informacijami o priložnostih, ki jih ponuja svet prostovoljstva, so za mlade postavili tudi veliko interaktivno igro EU namigi. Preko te aktivnosti so udeleženci spoznavali EU, krepili aktivno državljanstvo ter razširili svojo zavest o evropskem državljanstvu.

Dodana vrednost dogodka so bili mednarodni prostovoljci, ki prihajajo iz Francije, Italije, Armenije in Španije. Tako so obiskovalci stojnice lahko kar iz prve roke izvedeli, kako poteka udeležba na mednarodnem projektu prostovoljstva, kakšen je proces vključevanja v družabno življenje, kako široka je paleta čustev pri selitvi v drugo državo, ter kaj vse o sebi in svetu spoznaš med takšno izkušnjo. 

S prostovoljci in mladimi, ki so dogodek organizirali, so obiskovalcem predali še informativne kartice, na katerih so zapisane vse priložnosti, ki jih ponujata programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Po besedah prostovoljke Valentine so v nekaj urah tisti dan “definitivno dvignili nivo energije na Titovem trgu in mladim predali ključne informacije za bolj aktivno življenje in odprt pogled na svet.”

Obiskal jih je tudi župan Mestne občine Koper, Aleš Bržan in se tudi sam preizkusil v igri EU namigi in odgovarjal na vprašanja.

Oglejte si nekaj fotoutrinkov!

Vir: Kulturno izobraževalno društvo PiNA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

53952

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino