Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 May 2020

Moje misli, moja dejanja, moja zgodba v času #ostanidoma: Tilen

Objavljamo zanimiv in pronicljiv zapis Tilna iz Škofje Loke, ki je svojo zgodbo postavil v perspektivo virusa. Vabljeni k branju!

Naj se predstavim: ime mi je Covid-19. Rojen sem na Kitajskem v pokrajini Wuhan. Na začetku me niso poznali. Ko so začeli ljudje zbolevati in umirati, so me priznali. Z ljudmi potujem po celem svetu in jih okužujem. In tako je nastala pandemija, ki je ljudi spravila v karanteno in samoizolacijo. Zdravstveni sistemi niso bili pripravljeni name, zato so ljudje umirali, predvsem starejši. Ljudje so začeli nostiti zaščitne maske in rokavice. Prebivalci držav so zaprti med štiri stene. Nastale so težave pri nakupu zaščitne opreme. S tem so zaslužili veliko denarja. Vsi pravijo, da sem nevaren za cel svet, ampak naredil sem pa tudi dobre stvari. Zrak je postal bolj čist in pokazal sem, kako je zdravstvo nepripravljeno na pandemije. Upam, da se bodo ljudje iz tega kaj naučili, in da v zaslužkih ni vse, ker bom še dolgo ostal z vami.

Lep pozdrav,

vaš Covid Kitajček

Vir: Tilen, Škofja Loka

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81022

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino