Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 May 2020

Moje misli, moja dejanja, moja zgodba v času #ostanidoma: "Prva stvar bo srečanje s prijateljica

Nadaljujemo z zapisi mladih, ki delijo svoja občutenja in misli v času, ko veljajo zaostreni ukrepi ob epidemiji nove koronavirusne bolezni Covid-19. Tokrat delimo zapis mladega dekleta, ki je, ko je bilo možno, obiskovala Mladinski dnevni center Blok. Predstavlja se s psevdonimom LM7034. Vabljeni k branju!

Čas  med karanteno mi ne povzroča težav, saj sem se že čisto navadila, da smo doma in ni šole in druženja. Najbolj všeč mi je, ker veliko časa preživimo z družino in nimamo veliko dela. Vseeno pa so stvari, ki jih zelo pogrešam. Manjkajo mi treningi atletike, šolski odmori, druženje s prijatelji v MDC-ju ter razni dogodki, ki se odvijajo v tem času.

Situacja s pandemijo korona virusa se mi zdi kar resna, ampak upam, da se čimprej izboljša in da se vidimo v živo s prijatelji. Mislim, da je po svetu še hujše, kot pri nas. Ostati moramo doma, biti mirni in tako upam, da bomo kmalu lahko zaživeli normalno življenje. Malo me skrbi, kaj bo, ko bo vsega konec, predvsem pa se bojim, da se vse skupaj spet ne ponovi, kot pravijo na televiziji.

Sedaj čas preživljam z gledanjem filmov, nadaljevank in dolgimi sprehodi. Naredila sem veliko stvari, za katere prej nikoli nisem našla časa. Po eni strani se mi zdi, da bom mogoče karanteno tudi malo pogrešala, predvsem naša zabavna live srečanja z Blokovci na Instagramu. Ko bo vsega konec, bo prva stvar, ki jo bom naredila, srečanje s prijateljicami, ker jih že zelo pogrešam.

Vir: LM7034, Mladinski dnevni center Blok
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46338

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino