Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 May 2022

Mladinski dialog na Zvoku mladosti

V letošnjem evropskem letu mladih bo v petek, 27. maja 2022, cel dan namenjen vam, mladim! Evropsko leto mladih bomo skupaj proslavili na osrednjem dogodku Zvok mladosti, ki bo potekal v Križankah, od 10.00 ure dalje.

Na dogodku bo potekal tudi mladinski dialog na temi: trajnost in podnebne spremembe (od 10.00 do 11.30) ter digitalizacija (od 13.15 do 14.45), kjer bodo v dialogu z mladimi sodelovali predvsem mladi odločevalci.

Na mladinskem dialogu trajnostni razvoj in podnebne spremembe bodo prisotni:
• mlada poslanka Državnega zbora RS, Lucija Tacer (Gibanje Svoboda)
• državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Aleš IrgoličNa mladinskem dialogu digitalizacija bodo prisotni:
• mlada poslanka v Državnem zboru RS, Sara Žibrat (Gibanje Svoboda)
• mlad poslanec v Državnem zboru RS, Andrej Hoivik (SDS)
• mlad poslanec v Državnem zboru RS, Lenart Žavbi (Gibanje Svoboda)
• minister za digitalno preobrazbo, Mark Boris Andrijanič
Mladinski dialog EU je mehanizem, s katerim se mladi aktivno vključujejo v politične debate in dialog v povezavi z evropskimi temami v Evropski uniji. Je proces participacije mladih pri oblikovanju ukrepov mladinske politike na evropski ravni, ki se je uveljavil na pobudo Evropske komisije v zadnjih desetih letih.
Dialog o temi, ki jo postavi predsedujoča država EU, poteka najprej na lokalni, nato na regijski ter nacionalni ravni, zaključi pa se na evropski mladinski konferenci. Namen mladinskega dialoga je identificirati potrebe za lažjo integracijo mladih v družbo ter predlagati (konkretne) ukrepe, ki naj se v okviru javnih politik tudi uresničijo. Mladinski dialog EU tudi prispeva k implementaciji strategije EU za mlade.
Trenutno poteka 9. cikel mladinskega dialoga, katerega osrednji temi sta evropska cilja mladih 'vključujoča družba' in 'trajnostna zelena Evropa' (3. in 10. cilj) pod naslovom "Skupaj za trajnostno in vključujočo Evropo".
Vabljeni!
Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

59686

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino