Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Nov. 2019

Mladinska izmenjava AgriCooltura

V Mladinskem centru Ormož so v tednu med 21. do 26. oktobrom gostili mladinsko izmenjavo z naslovom AgriCooltura: današnji mladi za sonaravno kmetijstvo prihodnosti v okviru programa Erasmus+. 24 mladih iz Češke, Grčije, Italije in Slovenije je spoznavalo mlade podjetnike s področja kmetijstva v našem okolju in moderne pristope v kmetovanju.

Projekt je nastal na pobudo mlade prostovoljke, magistre kmetijstva, Vite Štefančič, ki se kot mlada izobraženka, ki živi v podeželskem okolju, sooča s prisotnimi stereotipi o delu, življenju in položaju kmetov. Ormoško območje ima bogate danosti za razvoj kmetijstva in z njim povezanega turizma, zato so želeli mladim približati moderni svet agrikulture in jih preko številnih aktivnostih navdušiti nad kmetovanjem.

Udeleženci izmenjave so si ogledali primere dobrih praks v lokalnem okolju, spoznavali sonaravno kmetovanje in iskali možnosti samozaposlitve, preverili programe na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, se naučili pripraviti dober poslovni načrt za zagon kmetijske dejavnosti, izmenjevali mnenja in izkušnje ter nenazadnje spoznali mlade iz drugih geografskih, jezikovnih in poslovno kulturnih okolij, ustvarjali pristne prijateljske stike in socialno mrežo (nacionalno in mednarodno).

Vsakodnevne utrinke najdete na njihovi FB strani.

Vir in foto: Mladinski center Ormož

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10517

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino