Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Jun. 2022

Mladi zaključili prvi del projekta proti diskriminaciji

Mladinski center RISKO je med 6. 6. in 15. 6. 2022 gostil mladinsko izmenjavo z naslovom "Take a step against discrimination", ki je bila v celoti financirana s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Mladinske izmenjave se je udeležilo 36 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Romunije, Madžarske, Litve in Poljske. Mladi so zaključili prvi del projekta, kjer so spregovorili o diskriminaciji, solidarnosti in ranljivih ciljnih skupinah. Mladi so skozi mladinsko izmenjavo prebijali stereotipe in povezovali politično sprte narode, kot so Slovenija – Hrvaška in Romunija – Madžarska. Tekom aktivnosti so mladi bolje spoznali različne manjšine, ki živijo v naših državah in ranljive ciljne skupine (starejši, LGBTQ+ skupnost, brezdomci…), na katere prevečkrat pozabimo, ker se preveč osredotočamo na narodnostne manjšine. Le-te so v vseh državah udeleženkah deležne posebnih pravic in dodatnih financiranj. Ostale ranljive ciljne skupine pa so prevečkrat zapostavljene.

Mladi so skozi desetdnevne aktivnosti obiskali Dom starejših Rakičan, Radio Romic, Hišo Sadeži družbe Murska Sobota, Hišo Evropske Unije v Ljubljani in pripravili foto točko, ki so jo preko spleta približali mladim uporabnikom socialnih omrežij.

Koordinator projekta Marko Lenarčič je povedal, da so zelo zadovoljni z izvedbo prvega dela projekta, saj so se mladi udeleženci zelo povezali in zavzeli za širjenje glasu o preprečitvi diskriminacije. Drugi del projekta bo potekal predvidoma v mesecu septembru ali oktobru 2022.

 vir: Mladinski center RISKO

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32300

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino