Aktivno državljanstvo / Zaposlovanje

Mladi za višje plače

3. 12. 2018 avtor: Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih – Mladi Plus

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam v sredo, 5. decembra 2018, organizirata protestni shod Skupaj za višje plače!, kjer se bodo mladi (dijaki, štdentje, brezposleni in prekarne delavke_ci) ter predstavniki Sindikata Mladi plus zavzemali za dostojno zaposlovanje mladih.

Zadnja leta govorimo o izjemni rasti gospodarski rasti, čemur pa niso nujno sledile tudi plače delavk in delavcev, ki pomembno prispevajo k  gospodarski rast. Največkrat ste slabo plačani prav mladi, velikokrat na podlagi argumentov, da mladi nimate dovolj znanja in ustreznih kompetenc. Tako ste prisiljeni sprejeti slabše plačilo in neustrezne delovne pogoje, obenem pa ste mladi tisti, ki (največkrat) delate v atipičnih zaposlitvah (izmensko, nočno delo) in v prekarnih, negotovih in nestabilnih oblikah dela.

Povišanje plač, ohranitev kolektivnih pogodb in plačano pripravništvo se tičeta tudi tebe, zato se v sredo, 5. decembra, pridruži Sindikatu Mladi plus in boju za izboljšanje položaja mladih na trgu delu.

Več