Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Apr. 2019

Mladi Slovenci uspešni v Maleziji

Iz Malezijskega Kuala Lumpurja se pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije v domovino vrača ekipa mladih raziskovalcev. Našo državo so zelo uspešno zastopali na mednarodnem tekmovanju mladih znanstvenikov International Conference of Young Scientists 2019 (ICYS), namenjeno naravoslovnim znanostim.

Niko Farič z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je za svojo nalogo in predstavitev »Sinteze nanodelcev z ujetimi ekstrakti grenivkinih pečk ter določitev koloidnih lastnosti disperzij« pod mentorstvom Mateje Godec prejel bronasto odličje. Ekipo naših mladih raziskovalcev sta dopolnjevala še dijaka Srednje šole Črnomelj Anže Rom in Vid Kavčič. Tekmovanja sta se udeležila preko projekta za nadarjene Rast in sta za svoja predstavitvena plakata prejela zlati odličji. Vid je zlatu dodal še bronasto odličje za svojo raziskovalno nalogo z naslovom »Kako prelisičiti ocean«. Mentor obeh tekmovalcev je mag. Marko Rožič.

Čestitke mladim znanstvenikom!

Vir in foto: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74510

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino