Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Jan. 2020

Mladi po Sloveniji v mladinskih skupinah spoznavajo človekove pravice

Na različnih šolah po Sloveniji so mlade aktivistke in aktivisti Amnesty International Slovenija ustanovili mladinske aktivistčne skupine, ki sodelujejo z Amnesty International in poskušajo pomagati aktivistom za boljši svet v drugih državah in na drugih koncih sveta.

Članica mladinske aktivistične skupine v Piranu Gaja je o sodelovanju v skupini zapisala: "Sodelovanje z Amnesty International v projektu Start the change mi je prineslo veliko novih izkušenj in prav tako občutek odgovornosti lastnega vpliva na zavedanje in ozaveščenost drugih. Res je, da mi je udeležba na sestankih vzela več prostega časa, vendar sem po drugi strani napredovala pri javnem nastopanju, samozavesti, samostojnosti in tudi timskem delu. Vesela sem, da sem del tega projekta."

Kdor bi želel podobno skupino ustanoviti v svojem mladinskem centru ali na svoji šoli, lahko za pomoč povpraša samo.selimovic@amnesty.si.

Vir in foto: Amnesty International Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

28435

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino