Angažiraj se / Info točka

Mladi in novoletne zaobljube

4. 1. 2018 avtor: Uredništvo

Novo leto je čas za nove ideje, podvige in priložnosti. Ob začetku novega leta se zato radi ozremo v prihodnost in načrtujemo, kaj bi lahko izboljšali v prihajajočem letu. Velika večina nas je s tem namenom že kdaj sklenila novoletno zaobljubo. Te nam dajejo upanje, da bo ob novem začetku v novo leto zakorakala naša boljša različica, zato se skušamo zaobljub med letom držati in z njihovo izpolnitvijo doseči osebno zadovoljstvo. Novoletne obljube so lahko osebne narave, vezane na posameznikovo življenje, ogromno pa jih je takšnih, h katerim se zaveže velika večina.

Statistični urad Republike Slovenije je ob vstopu v novo leto 2019 objavil deset najpogostejših novoletnih zaobljub:

O svojih zaobljubah pa je za portal mlad.si spregovoril tudi Jan Peloza, direktor Zavoda Mobin in soustanovitelj Mladinske zveze Brez izgovora, ki se aktivno zavzema za družbene spremembe na področju tobačne kontrole in alkoholne politike. Preberi  intervju.

Novoletne zaobljube torej predstavljajo našo zavezo k temu, da bomo obrnili novo stran v življenju, vendar pa moramo paziti, da ne ostanejo zgolj neuresničene želje in poskrbeti, da postanejo resničnost.

Kakšna pa je tvoja novoletna zaobljuba?

Več