Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Jun. 2022

MKC Maribor odprl razpis za sofinanciranje počitniških delavnic za otroke in mlade

Mladinski kulturni center Maribor je nedavno izdal razpis, namenjen financiranju delavnic oziroma projektov za realizacijo projekta participativnega proračuna, ki ga je MKC Maribor dobil v izvedbo: Prostori za brezplačno učenje otrok programiranja in robotike, v prostoru KI - delavničarski studio v času šolskih počitnic oz. v terminu med 1. 7. 2022 – 31. 8. 2022 in/ali 31. 10. 2022 – 4. 11. 2022.
Namen razpisa je uresničiti enega od izglasovanih predlogov participativnega proračuna Mestne občine Maribor: prostor za brezplačno učenje otrok programiranja in robotike oz. vzpostavitev prostora, ki se bo razvil v »izobraževalno središče novih - digitalnih tehnologij«. Kot pomembne razloge za vzpostavitev in razvoj takšnega prostora je predlagatelj izglasovanega predloga navedel: otroci, ki obiskujejo obšolske aktivnosti, v razvoju in razmišljanju napredujejo hitreje kot tisti, ki jih ne; v Mariboru marsikateri starš svojemu otroku ne more privoščiti plačila obšolskih dejavnosti, ki bi bile v okviru omenjenih prostorov brezplačne; znanja programiranja, robotike in 3D oblikovanja so znanja prihodnosti - kdor bo poznal in razumel sodobni digitalni svet in tehnologijo, bo imel manjše težav z zaposlitvijo oziroma obvladovanje teh znanj je priložnost predvsem za socialno šibkejše, da si sami omogočijo boljšo prihodnost, le dostop do izobraževanj, obšolskih dejavnosti in tehnologije jim moramo omogočiti.

Cilj javnega razpisa je izvedba 20 brezplačnih delavnic oz. praktičnih aktivnosti za otroke, kot so npr. učenje uporabe različnih digitalnih tehnologij, razvoj digitalnih kompetenc, povezovanje z drugimi sorodnimi področji, spodbujanje razvoja novih konceptov in sodelovanj na področju digitalnih tehnologij.
V sklopu razpisa bo MKC Maribor sofinanciral delavnice v višini 300 EUR na posamezno delavnico, pri čemer lahko vsak prijavitelj prijavi skupno do 10 delavnic.
Rok za oddajo vlog je 12. 6. 2022, razpisna dokumentacija in pogoji za prijavo pa so dosegljivi na https://mkc.si/razpisi.
Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89782

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino