Digitalizacija / Izobraževanje

MKC Maribor odprl razpis za sofinanciranje počitniških delavnic za otroke in mlade

1. 6. 2022 avtor: MKC Maribor

Mladinski kulturni center Maribor je nedavno izdal razpis, namenjen financiranju delavnic oziroma projektov za realizacijo projekta participativnega proračuna, ki ga je MKC Maribor dobil v izvedbo: Prostori za brezplačno učenje otrok programiranja in robotike, v prostoru KI – delavničarski studio v času šolskih počitnic oz. v terminu med 1. 7. 2022 – 31. 8. 2022 in/ali 31. 10. 2022 – 4. 11. 2022.

Namen razpisa je uresničiti enega od izglasovanih predlogov participativnega proračuna Mestne občine Maribor: prostor za brezplačno učenje otrok programiranja in robotike oz. vzpostavitev prostora, ki se bo razvil v »izobraževalno središče novih – digitalnih tehnologij«. Kot pomembne razloge za vzpostavitev in razvoj takšnega prostora je predlagatelj izglasovanega predloga navedel: otroci, ki obiskujejo obšolske aktivnosti, v razvoju in razmišljanju napredujejo hitreje kot tisti, ki jih ne; v Mariboru marsikateri starš svojemu otroku ne more privoščiti plačila obšolskih dejavnosti, ki bi bile v okviru omenjenih prostorov brezplačne; znanja programiranja, robotike in 3D oblikovanja so znanja prihodnosti – kdor bo poznal in razumel sodobni digitalni svet in tehnologijo, bo imel manjše težav z zaposlitvijo oziroma obvladovanje teh znanj je priložnost predvsem za socialno šibkejše, da si sami omogočijo boljšo prihodnost, le dostop do izobraževanj, obšolskih dejavnosti in tehnologije jim moramo omogočiti.

Cilj javnega razpisa je izvedba 20 brezplačnih delavnic oz. praktičnih aktivnosti za otroke, kot so npr. učenje uporabe različnih digitalnih tehnologij, razvoj digitalnih kompetenc, povezovanje z drugimi sorodnimi področji, spodbujanje razvoja novih konceptov in sodelovanj na področju digitalnih tehnologij.

V sklopu razpisa bo MKC Maribor sofinanciral delavnice v višini 300 EUR na posamezno delavnico, pri čemer lahko vsak prijavitelj prijavi skupno do 10 delavnic.

Rok za oddajo vlog je 12. 6. 2022, razpisna dokumentacija in pogoji za prijavo pa so dosegljivi na https://mkc.si/razpisi.