Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Jun. 2022

Ministrica se je srečala s predstavniki Mladinskega sveta

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar se je danes srečala z predstavniki Mladinskega sveta Slovenije in se zavzela za tvorno sodelovanje z mladimi.

Današnji čas pred mlade postavlja številne izzive in od njih zahteva prave rešitve za ureditev položaja mladih pri njihovem prehodu v dobo odraslosti. Na Mladinskem svetu Slovenije, krovnemu združenju mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalni ravni, in reprezentativni organizaciji za zagovarjanje interesov mladih v Sloveniji, so prepričani, da bodo nalogo uresničili le s pomočjo sodelovanja.

Tudi ministrica mag. Bobnar se je na današnjem spoznavnem srečanju zavzela za tvorno sodelovanje z mlajšo generacijo in za skupno iskanje rešitev na področjih, kjer se stikata delovanje ministrstva in Mladinskega sveta Slovenije. Predstavniki slednjega so predstavili svoje predloge ukrepov, ki se nanašajo predvsem na zmanjševanje kriminalitete med mladimi, spodbujanje zanimanja mladih za poklic policista in posledice, ki jih ima zanje novela Zakona o tujcih, kar je ministrica tudi sprejela.

vir: gov.si
vir foto: Ministrstvo za notranje zadeve

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

15308

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino