Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jul. 2021

Ministrica dr. Simona Kustec na obisku v Mladinskem centru Ormož

V okviru vladnega obiska Podravja, se je dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport v Mladinskem centru Ormož sestala s poslanko Mojco Žnidarič, županom Danijelom Vrbnjakom in predstavniki šolstva na ormoškem: Tatjano Petek, Klavdijo Zorjan Škorjanec in Aleksandrom Štermanom. Sestanek sta gostili Viki Ivanuša, direktorica Ljudske univerze Ormož in Tjaša Šnajder, predstavnica mladinskega centra.

»Namen današnjega obiska je jasen glas in sporočilo, da smo prišli pomagat pri nadaljnjem razvoju celotne regije in posameznih krajev,« je povedala ministrica. Ter dodala, da regija potrebuje pomoč in podporo predvsem pri infrastrukturi, sofinanciranju obnov ali novogradenj vrtcev, šol, športne infrastrukture ter podporo novim vsebinam v izobraževalnih programih. Poudarila je tudi pomen sistemske podpore delovanju ljudskih univerz, za katero so se ljudske univerze borile zadnjih 30 let.

V Mladinskem centru Ormož so se priložnosti, da se sestanejo z ministrico zelo razveselili in pozdravljajo priložnost za vzpostavljanje dialoga z mladimi. Ministrici so predstavili mladinski program, pogovor pa je potekal tudi o podpori mladinskemu sektorju v bodoče.

Povezava do prispevka KTV Ormož.

Vir: Mladinski center Ormož
Foto: Arhiv Mladinskega centra Ormož

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14521

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino