Digitalizacija

Mednarodno usposabljanje: »Youth voice through a European digital radio«

5. 3. 2021 avtor: Movit Zavod za razvoj mobilnosti mladih

V okviru mednarodnega projekta Youth voice through a European digital radio, ki poteka v sodelovanju več Nacionalnih agencij programov E+ na področju mladine in Evropske solidarnostne enote, bo od 12. – 18. aprila 2021 potekalo mednarodno usposabljanje, katerega namen je, da mladi izmenjajo svoje izkušnje s področja digitalne participacije in digitalnega radia ter pridobijo nova znanja in kompetence s tega področja.

Usposabljanje je del dolgoročnega projekta, katerega cilj je vzpostaviti nadnacionalno mrežo mladinskih digitalnih radijskih postaj kot inovativne oblike participacije mladih in mladim omogočiti kanal, da njihove ideje, predlogi, kritike pridejo do ustreznih odločevalcev. Jeseni sledi še en mednarodni seminar, s poudarkom na mreženju in povezovanju sorodnih organizacij. Projekt pa bodo najverjetneje razvijali še naprej, glede na smiselnost in potencial, ki ga bosta prinesla letošnja dogodka.

Več informacij in prijavnica se nahaja tukaj.

Rok za prijavo je 15. 3. 2021.

Posebej vas prosijo, da jim sporočite, v kolikor ste vključeni v delovanje morebitnega digitalnega medija kot je spletni radio in sorodne platforme ali če v vašem lokalnem okolju obstajajo podobne iniciative.

Za vsa dodatna vprašanja so na voljo na naslovu: bostjan.juric@movit.si.

Vir: Nacionalna agencija MOVIT