Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Nov. 2021

Mednarodno prostovoljstvo za mlade

V Mladinskem EPI centru Piran že četrto leto zapored gostijo prostovoljce iz tujine. Pri njih delajo v okviru programa Evropska solidarnostna enota. V letošnjem šolskem letu gostijo kar 3 zelo aktivne prostovoljke. Za otroke in mlade v njihovi občini pripravljajo različne aktivnosti, tako zabavne kot preventivne. V oktobru so za svetovni dan duševnega zdravja pripravile dve delavnici na temo samopodobe. Prostovoljki iz Španije pri njih vodita španski klub, ki je namenjen vsem mladim, ki bi radi spoznali španski jezik in kulturo. Prostovoljka z Nizozemske pa za mlajše vodi angleške urice.

V projektih Evropske solidarnostne enote lahko sodelujejo vsi mladi, stari med 18 in 30 let, ki si želijo za krajši ali daljši čas živeti ter delati v drugi evropski državi. Do sedaj so na tak projekt poslali le dve Pirančanki, zato bi radi spodbudili tudi ostale mlade, ki si želijo takšne izkušnje, da jih obiščejo, pridobijo informacije in odpotujejo nepozabnim izkušnjam naproti.

Mladinskem EPI centru Piran pa so se pridružili tudi dobrodelnemu projektu »6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev«, v spomin žrtvam genocidov ter današnjim žrtvam človeške ignorance najranljivejših v naši družbi.

Med jesenskimi počitnicami so izdelali že več kot 1000 ladjic, želijo pa si jih izdelati še več. Ladjice izdelujejo iz starih reklam in drugega odpadnega papirja, ki jim ga ne manjka, z veseljem pa v svojo družbo povabijo mlade, ki bi jim pomagali zlagat ladjice.

Vse ladjice bodo poslali na Srednjo ekonomsko šolo in gimnazijo Maribor, kjer bodo maja 2022 pripravili umetniško inštalacijo. Ob končani inštalaciji bodo ladjice poslali v reciklažo. Zbrani denar bo namenjen društvu UP-ornik za plačilo najnujnejših položnic ter nakup trgovinskih darilnih kartic za tiste, ki se k njim zatečejo po pomoč.

 Vir: EPI center Piran

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82880

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino