Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jun. 2022

Mednarodni maj v Dravinjski dolini

Maj je bil za mlade iz Dravinjske doline precej pester, saj so jim v Mladinskem centru Dravinjske doline (MCDD) omogočili udeležbo na kar štirih različnih Erasmus+ projektih, v štirih različnih državah.

V Afriki, v državi Malawi, je potekal mednarodni trening '4YOUTH', partnerskih organizacij iz Bolgarije, Gane, Tanzanije, Malawija ter Slovenije, kjer je partner Mladinski center Celje (MCC). Za njih je aktivnosti izvajala tudi direktorica MCDD, Neža Pavlič Brečko. Na treningu so pripravljali vsebine za razvoj aktivne participacije mladih, obiskali različne mladinske organizacije, predstavili različne načine vključevanja mladih v strukturo mladinskih organizacij ter izvedli delavnice za ustanavljanje in vodenje mladinskih organizacij.

V Litvi je bilo v okviru projekta Zavoda za šport Slovenske Konjice 'Healthy Life, Happy Life for 60+ Seniors', izvedeno srečanje predstavnikov štirih držav – Poljske, Turčije, Litve in Slovenije. Med udeleženci so bili tudi člani Društva upokojencev Slovenske Konjice (DUSK), telovadne skupine NGym ter MCDD. Predstavljene so bile izvedene aktivnosti v okviru projekta in planirana aktivnost konjiške prostovoljske akcije Žinkana. Udeleženci in udeleženke pa so bile nad organizacijo in izvedbo programa nadvse navdušene.

Na Danskem je potekala mladinska izmenjava 'No Hate Speech', katere se je med drugimi udeležila tudi vodja MCDD, Karmen Kukovič. Skupaj z mladimi iz Portugalske, Severne Makedonije, Latvije, Hrvaške in Danske so izmenjevali primere sovražnega govora v svojih državah in delili osebne izkušnje diskriminacije ter različnih oblik nasilja. S pomočjo metod z elementi gledališke pedagogike so preigravali različne situacije in iskali raznolike rešitve le-teh.

V Latviji pa je potekal tečaj usposabljanja 'Sharing is Caring'. Mladi iz Slovenije, Hrvaške, Severne Makedonije, Bulgarije, Poljske, Litve, Estonije ter Latvije so osem dni preživeli v neposredni bližini Baltskega morja. Tema usposabljanja je bila čustvena higiena in izgorelost mladinskih delavcev in prostovoljcev ter zmanjševanje vpliva dejavnosti na okolje. Mladi pa so na usposabljanju pridobili osebnostne in poklicne kompetence.

Vse stroške udeležbe je pokril program Evropske komisije Erasmus+. Če vas zanima udeležba na projektih Erasmus+ v prihodnosti, pokličite na telefonsko številko 051 308 500.

Vir: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89081

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino