Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jun. 2019

Mednarodna konferenca o anticiganizmu

Združenje EPEKA, socialno podjetje kot koordinator mednarodnega Erasmus+ KA2 projekta Evropski mladi proti anticiganizmu (EMPA), prireja zaključno mednarodno konferenco partnerskega konzorcija, v kateri bodo sodelovali partnerji iz Italije, Bolgarije, Nizozemske in Hrvaške in gostje iz Avstrije, Črne Gore, Češke, Srbije in Albanije.

Konferenca, ki se bo 20. junija 2019 ob 9.00 odvila na Romski postaji v Mariboru, je namenjena predstavitvi rezultatov projekta in bodo s strani konzorcija predstavljene temeljne značilnosti EMPA, procesi, s katerimi so prišli do rezultatov, analiza implementacije modulov v okviru usposabljanja in možnosti prenosa v druge organizacije in na sorodna področja.

Drugi udeleženci bodo predstavili svoje projekte in rezultate, ki obravnavajo ogrožene skupine ali delo z njimi. Konferenca bo pospremljena s kulturnim programom, vsebovala bo premiero kratkega filma Evropski mladi proti anticiganizmu. Pričakovana udeležba je 10 strokovnjakov oz. govorcev in preko 50 poslušalcev.

Na konferenco ste vabljeni mladinski delavci, predstavniki organizacij, ki delajo z Romi, predstavniki javnih institucij, izobraževalnih in drugih organizacij, odločevalci, strokovnjaki in mediji.

Obvezne predhodne prijave na konferenco sprejemajo na tej povezavi

Za dodatne informacije kontaktirajte na epeka@epeka.si

Dogodek sofinancira program Evropske unije Erasmus+ s strani nacionalne agencije MOVIT programa Erasmus+: Mladi v akciji.

Dodatne informacije o dogodku si poglejte na spletu ali na Facebooku.

Vir: Združenje EPEKA
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74190

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino