Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jun. 2020

MC Šmartno ob Paki ponovno odpira vrata

Po sproščanju nekaterih vladnih ukrepov za zamejitev širjenja novega koronavirusa se v Mladinskem centru Šmartno ob Paki vračajo v ustaljene tirnice in pripravljajo skupinske aktivnosti in srečanja "v živo".

Prva izmed njih bo priljubljena ustvarjalna delavnica GLINA, ki se je med mladimi precej prijela in so jo v preteklih letih z navdušenjem obiskovali ter izdelovali glinene sklede, kipe in okraske. Pričeli bodo tudi s serijo zeliščarskih delavnic, ki so bile načrtovane že v marcu in aprilu. Pozabili pa niso niti na najmlajše, za katere so prav tako v marcu načrtovali otroško predstavo "Lisičje zgodbe", a so jo bili zaradi epidemije primorani prestaviti. Gre za kratko predstavo s poučnim naukom v izvedbi mladih igralcev oz. pripovedovalcev zgodb.

Po skoraj trimesečni prepovedi zbiranja in druženja so v MC Šmartno ob Paki prepričani, da je zadnji čas za vzdrževanje in navezovanje novih človeških stikov. Marsikdo je bil v času karantene osamljen, zapostavljen, kar močno poslabša že tako hudo situacijo posameznikov. Zato bodo storili vse, da bodo tovrstna druženja zopet postala dobra navada.

Pri ponovnem odprtju bodo poskrbeli za varnost in upoštevanje navodil NIJZ

Pri izvajanju navedenih aktivnosti bodo v prvi vrsti poskrbeli za varnost in zdravje vseh navzočih – na srečo imajo veliko zunanjih površin in velik kozolec, tako da bo veliko aktivnosti potekalo na prostem, notranje aktivnosti bodo izvajali v večjih prostorih, kjer bosta med udeleženci lahko zagotovljena zadostna razdalja in zračenje, pri nekaterih aktivnostih bodo primorani omejiti število udeležencev. Drugim organizatorjem polagajo na srce, naj se priprave aktivnosti in dogodkov lotijo "z glavo" in optimizmom ter dosledno upoštevajo navodila NIJZ. 

Vir in foto: Mladinski center Šmartno ob Paki

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25228

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino