Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Sep. 2019

LUPA 2019

Nevladne organizacije nas spremljajo na vsakem koraku življenja, delujejo na vseh področjih življenja in s svojim delovanjem bogatijo družbo.

Včeraj, 11. septembra je v Ljubljani potekal vseslovenski Festival nevladnih organizacij LUPA. Na stojnicah ob Ljubljanici se je predstavilo več kot 90 nevladnih organizacij (NVO). Na dveh prizoriščih smo tako doživeli pestrost NVO ki, vsakodnevno opravljajo pomembno delo na raznovrstnih področjih in s tem bogatijo življenja vseh nas. 

Na zunanjem prizorišču je bilo živahno in pestro, veliko se je pelo, plesalo in rekreiralo. Na notranjem prizorišču, v Pritličju, pa so potekale projekcije kratkih filmov, predavanja in pogovori z nevladniki.

Letošnje LUPE se je udeležil tudi minister za javno opravo Rudi Medved. Sprehodil se je med stojnicami in v pogovoru s prostovoljci in predstavniki nevladnih organizacij izpostavil, da je njihovo delo pomembno in dragoceno. Festival nevladnih organizacij LUPA je letos potekal že 18. leto zapored, njegov namen pa je pokazati pestrost in razgibanost nevladnega sektorja ter njegovo družbeno vlogo.

Sprehodili smo se med stojnicami in nevladnike povprašali o pomenu NVO za vse nas.

Tevž, Mladi za podnebno pravičnost: »Vsak izmed nas na svetu vidi stvari, ki bi jih rad spremenil in ravno nevladne organizacije se mi zdijo zelo primerna pot, da ljudje dosežemo spremembe.«

Mija, Zavod Apis

 

Maša, DrogArt

 

Linn, Zavod TransAkcija

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66904

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino