Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Jul. 2020

Logbook na obisku v 2020

Na Mreži MaMa so v juniju nadaljevali z aktivnostmi pilotnega projekta Logbook 2.0. Povezali so se z mrežo KEKS in skupaj oblikovali Priporočila za vnašanje digitalnih aktivnosti v Logbook v času epidemije, saj so mladinski centri  morali prilagoditi aktivnosti za mlade in jih preseliti iz fizičnega v virtualni svet.

Junija so tako sledili podporni terenski obiski v vseh vključenih občinah, katerih namen je dodatno podpreti vse uporabnike pri vzpostavljanju strukture v orodju in pravilnem beleženju aktivnosti mladinskega dela. Bili so na obisku v občini Krško, Novo mesto, Brežice, Škofja Loka, Celje in Zagorje ob Savi, obisk v Ljubljani pa načrtujejo v drugi polovici avgusta. Srečanja so se v vsaki občini udeležili mladinski delavci in delavke, direktorji in vodje mladinskih centrov ter predstavniki občine, saj je eden izmed pomembnih ciljev projekta tudi povezovanje občin in mladinskih centrov.

V vseh občinah se je odprla konstruktivna diskusija o kakovosti mladinskega dela, ki jo bodo razvijali skozi izvedbo letne evalvacije v orodju Logbook oktobra letos. Poleg beleženja, Logbook namreč vključuje tudi različna evalvacijska orodja, ki omogočajo slišati glas mladih. Na podlagi teh podatkov se lahko mladinsko delo razvija, postaja bolj kakovostno in s pomočjo primerjalne analize rezultatov med različnimi leti vrednoti napredek ter si v skladu s tem postavlja cilje za prihodnost.

Na Mreži MaMa se veselijo prihajajočih aktivnosti v okviru projekta in polletne evalvacije oziroma rezultatov, ki bodo pokazali napredek in učinke mladinskega dela v občinah, še posebej pri tistih, ki so se letos vključile na novo.

Za celoten članek klikni tukaj.

Vir in foto: Mladinska Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

15956

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino