Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 May 2022

Ljubljanska Ljudska Čitalnica

Ljubljanski odbor Nove Generacije Slovenske Ljudske Stranke (NG SLS) se je odločil z sofinanciranjem URSMja izpeljati pilotni projekt, ki bo zagotovil dodatne študijske prostore za mlade in povečal potencial mladinske participacije v Ljubljani z dodatnimi prostori za izvajanje aktivnosti in delavnic, organiziranih tako s strani NG SLS – v obliki podjetniške delavnice NG SLS – kot tretjih oseb/organizacij. S tem upamo povečati avtonomijo mladih ter zagotoviti namenske prostore za mlade v Ljubljani.

Projekt se bo realiziral v obliki začasne čitalnice v sejnih prostorih NG SLS na Gospodinjski ulici 8 (prvo nadstropje), ki bo na voljo vsak delovni dan od 18 do 31. maja 2022 med 14:00 in 20:00 uro. Prostori so urejeni in svetli, gostijo pa lahko maksimalno 30 oseb hkrati.

Poleg prostorov Ljubljanska Ljudska Čitalnica ponuja tudi brezplačen wifi, kavo, tiskanje ter uporabo raznolikega tiskanega gradiva knjižnice Slovenske Ljudske Stranke. Gradivo knjižnice SLS vsebuje tako zgodovinske publikacije SLS od 19. stoletja do danes kot politično-znanstvena in druga strokovna dela povezana s temeljnimi vrednotami SLS – krščanska demokracija, subsidiarnost, socialno-tržno gospodarstvo, evropska solidarnost, agrarna politika, itd. Gradivo lahko med vašim časom v čitalnici prosto prelistate.

V Ljubljani je med študenti in mladinskimi organizacijami že dolga leta prisotna dvojna problematika primanjkljaja prostorov za študij še posebno med izpitnim obdobjem in primanjkljaja prostorov za druženje in izvajanje akcij, dogodkov, delavnic, itd. za mladinske organizacije. Cilj projekta je omogočiti mladim, še posebno študentom in mladim z manj priložnosti, ki prihajajo iz okolji kjer študij doma ni mogoč oziroma ni kvaliteten zaradi osebnih ali bivanjskih stisk dostop do odprtega in urejenega prostora.

NG SLS bo projekt še podkrepila z organizacijo rednih neformalnih usposabljan oz. delavnic o uspešnem in socialnem podjetništvu s strani našega usposobljenega kadra. Cilj delavnic bo da sodelujoči izvejo več o samem podjetništvu, prednostih in nevarnostih podjetništva ter katere so najpogostejše napake začetnikov. Seznanjeni bodo  z možnostjo samozaposlovanja in drugami oblikami zaposlitve, statusnimi oblikami gospodarskih objektov in izvedli razlike med s.p. in d.o.o. Poudarek bo dan tudi na oblikah socialnega podjetništva in neformalnega usposabljanja.

Če bi radi uporabili Ljubljansko Ljudsko Čitalnico kot študijski prostor ali pa rezervirali celoten termin za izvedbo dogodka (sestanek, delavnica, akcija, itd) se prosim prijavite skozi doodle na naslednji povezavi, za dodaetne informacije pa nam lahko tudi pišete na novageneracija@novageneracija.si.

Uporaba LLČ je brezplačna. Dobrodošli pa so prostovoljni prispevki za tiskalnik in kavo. Projekt sofinancira URSM in se izvaja v okviru Evropskega leta mladih 2022.


Vir: Nova generacija SLS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97597

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino