Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Jun. 2020

Likovni natečaj Mi smo Sava

Mladinski center Litija v sodelovanju z iniciativo Mladi za podnebno pravičnost Litija organizira likovno-literarni natečaj na temo reke Save.

Namen natečaja

1. junija v Sloveniji, Bosni, Srbiji in na Hrvaškem praznujemo dan reke Save kot prispevek države za ohranitev dobrega stanja vodnega okolja v mednarodnem porečju Save. Od skupno 947 km, je kar 221 km teče skozi Slovenijo in velja za najdaljšo slovensko reko. Premalo se zavedamo pomena reke, ki sooblikuje naše okolje, naravo, kulturo in zgodovino. Zavedamo pa se, da smo skrbniki narave mi vsi. Zato bi s tem razpisom radi obeležili to pomembno sopotnico vseh Litijanov. Vabijo vas, čisto vse, Litijane ali ne, da z njimii praznujete in na svoj način obeležite dan Save.

Kako sodeluješ?

Sodeluješ lahko s sliko, spisom, pesmijo, skulpturo, videom, animacijo, plesom, igro, selfijem, objavo, zapisom spominov starih staršev na kopanje v Savi, sprehodom do Save in čiščenjem bregov/pobiranjem smeti ali na kakršenkoli drug način. Možnosti je veliko, prispevaš lahko:

  • Likovna dela (risbe, slike, fotografije, skulpture…) -  dela z različnih področji umetnosti: kiparstvo, slikarstvo, risanje. Lahko se poslužuješ različnih tehnik in materialov. Spodbujajo ustvarjanje z recikliranimi materiali (rabljen karton, blago…).
  • Literarna dela (zapisi, pesmi, spisi, spomini…) - pošlješ lahko prozno, pesniško ali dramsko delo.
  • Dela v digitalni obliki (zapisi, fotografije…) pošlješ na elektronski naslov mzpp.litija@gmail.com
  • Dela v analogni obliki lahko pošlješ ali osebno prineseš v Mladinski Center Litija, Ponoviška cesta 12, 1270 Litija.
  • Vsa dela naj bodo opremljena z imenom, priimkom in naslovom dela (naslov ni obvezen).

Dela bodo razstavljena najprej na virtualni in kasneje še na pravi razstavi. Udeleženci natečaja soglašajo, da se njihovo ime in dela javno objavijo. Osebni podatki udeležencev bodo uporabljeni zgolj za interno uporabo (obveščanje, dogovarjanje za nadaljno uporabo del), v skladu z državnimi zakoni o varovanju osebnih podatkov.

Za dodatne informacije so vam na voljo na mzpp.litija@gmail.com ali na 031 213 029.

Sodeluješ lahko do 1.8.2020.

Vir in foto: Mladinski center Litija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

15193

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino