Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 13 Jul. 2020

LEGO robotika v Mladinskem centru Šmartno ob Paki

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki, so v sodelovanju z Malimi ustvarjalci ponovno organizirali delavnico LEGO robotike.

Na ustrezni varnostni razdalji in ob upoštevanju preostalih higienskih navodil so udeleženci tokrat programirali v treh različnih težavnostnih programih. S pomočjo delavnic se mladim omogoči učenje poglobljenega razmišljanja, s katerim si bodo razširili ustvarjalno in samozavestno uporabljanje tehnologije. V prihodnosti bo postalo poznavanje robotike in programiranja ključnega pomena – ne samo na poklicnem področju, ampak tudi v vsakdanjem življenju. V mladinskem centru Šmartno ob Paki so mnenja, da je LEGO robotika nekakšen fenomen med počitniškimi aktivnostmi, kar dokazuje dejstvo, da se na delavnico poleg tistih mladih, ki se redno vračajo, vedno znova kaže več novih radovednih obrazov.

"Čar tovrstnih delavnic je ravno v tem, da se kljub številnim ponovitvam, aktivnosti na delavnicah ne ponavljajo in vedno več zanimanaja poleg otrok, kaže tudi starejša mladina." Veselo pozdravljajo iz MC Špartno ob Paki.

Vir in foto: Mladinski center Šmartno ob Paki

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

28442

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino