Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 May 2022

Kulturni program na Zvoku mladosti

V letošnjem evropskem letu mladih bo v petek, 27. maja 2022, cel dan namenjen vam, mladim! Evropsko leto mladih bomo skupaj proslavili na osrednjem dogodku Zvok mladosti, ki bo potekal v Križankah, od 10.00 ure dalje, ko bo potekal tudi pester kulturno glasbeni program.

Prvi bodo ob 10.10 nastopili Cirkus Fuskabo, ki je del programa nevladne organizacije Skala (Zavod Salesianum), ki deluje že več kot 25 let pod sloganom center priložnosti za otroke in mlade, ob 11.00 uri pa sledi stand up Martine Ipša. Martina je ena tistih, ki so ustvarjali sceno stand up komedije v Sloveniji, 12 let pozneje je še vedno prisotna na sceni in je boljša kot kadarkoli.

ŠILA – šolska impro liga, program improvizacijskega gledališča za kulturno razgibavanje dijakov, ki nepretrgoma deluje že od leta 1997 in skrbi za izobraževanje, druženje in gledališko udejstvovanje mladih bo nastopila ob 11.40, dopoldanski del pa bo zaključil DJ Woo-D, ki bo pričel ob 12.35.

V popoldanskem glasbenem delu bo najprej nastopil Ukrajinski mladinski simfonični orkester ob 15.35, program pa bomo zaključili z nastopom skupine Koala Voice, ki se prične ob 16.35.

 

V okviru dogodka bo potekala tudi interaktivna sejemska dejavnost, na kateri se bodo predstavljale organizacije za mlade, okoljevarstvene in trajnostne organizacije ter vladni resorji. Skozi različne aktivnosti, kot so delavnice o oblikovanju predlogov za odločevalce, delavnice na temo duševnega zdravja, zaposlitve, kvizov o enakosti spolov, ponovne uporabe časopisnega papirja, izmenjevalnice ter mnogo drugih, bomo spoznavali trajnostne tematike.

Celoten program dogodka je dostopen tukaj.

 

Častni pokrovitelj dogodka ZVOK MLADOSTI je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Vabljeni, vstop je brezplačen.

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78858

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino