Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Jun. 2022

Krepitev veščin z udeležbo na treningih v okviru programa Erasmus+

Kako je Petra okrepila veščine z udeležbo na treningih v okviru projekta Skills4Teams - strateška partnerstva (KA2), program ERASMUS+?

Zavod Voluntariat sodeluje kot partner v projektu »Skills4Teams – empowerment of staff for a better performance«, sofinanciranem iz programa ERASMS+ KA2 – strateška partnerstva. Projekt so razvili na podlagi skupnih vrednot njihovega dela v neformalnem izobraževanju ter združili strokovna področja štirih partnerskih organizacij: prostovoljstvo, coaching, socialno podjetništvo in digitalno izobraževanje.

Z vami delijo Petrino zgodbo:

Živjo, ime mi je Petra in eno leto sem delala na Zavodu Voluntariat kot prostovoljka ESC, kasneje pa sem svoje izkušnje kot pripravnica podaljšala za 3 mesece. Med usposabljanjem sem dobila neverjetno priložnost, da se pridružim projektu Skills4Teams, katerega cilj je opolnomočenje ljudi, ki delajo v neprofitnem sektorju, mreženje in izmenjava dobrih praks za boljšo učinkovitost in preprečevanje izgorelosti. Pridružila sem se dvem treningom – eno v Luceni (Španija), drugo pa v Karditsi (Grčija).

Oba usposabljanja sta ponudila veliko navdihujočih ljudi, študijske obiske v različnih organizacijah in vrsto inovativnih metod. Študijski obiski, ki so bili zame še posebej zanimivi, so bili tisti, ki delajo z begunci, ki prihajajo v manjša mesta, kot sta Lucena in Karditsa. Praksa in stopnja sodelovanja med temi organizacijami in lokalnimi prebivalci sta bila preprosto prisrčna. Študijski obiski so nas pripeljali tudi do ženskih centrov, mladinskih centrov in celo enega zasebnega podjetja, ki vsakodnevno utrjuje načelo enakih možnosti spolov in se zavezuje k sistematičnemu povečevanju števila delavk.

Poleg tega smo se s projektom, ki ga sestavljajo skupaj 4 treningi, imeli priložnost, da se povežemo kot ekipa na nacionalni in tudi mednarodni ravni. Zahvaljujoč temu smo imeli vedno toplo vzdušje, polno sprejemanja in odprtosti.

 

 Vir: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46260

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino