Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jun. 2019

Kratko leto v Mladinskem centru Idrija

S prevzemom Hostla Idrija so v Mladinskem centru Idrija (MCI) od aprila 2018 korak bližje viziji, ki so jo mladinska društva pred sedmimi leti zapisala v svojem razvojnem konceptu. Zdaj lahko lokalnim mladim in turistom ponudijo nova doživetja, od zabav na terasi pred MCI-jem, karavan lokalnih pivovarjev do aktivnosti v angleškem jeziku in še mnogo več.

Leto 2018 so si zastavili kot poskusno leto in ob njegovem izteku so zabeležili že preko 1500 nočitev gostov iz 37 držav. Te številke pa v celoti ne povedo pozitivnih zgodb o odzivih turistov. Tiste, ki so se vrnili v Hostel Idrija, so pričakali osveženi skupni prostori, obnovljena kuhinja in v poletnem času terasa s koriti s svežimi zelišči, mladostnim vzdušjem in s prijetnim razgledom na Idrijo.

In kako naprej?

Postavili so novo spletno stran, redno gostijo Workaway prostovoljce in enkrat projekt ESE Oživimo hišo!. Pri prenovi hostla se že od začetka držijo smernic recikliranja in preoblikovanja odpadnih predmetov, sprejemajo odsluženo pohištvo in mu dajo novo življenje.

Trudijo se, da se mladostna energija širi izven prostorov hostla. Upajo, da bo dosegla tudi vas, še najlažje, če pridete na obisk 7. junija na dan odprtih vrat MCI.

Vabljeni! 

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

18650

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino