Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Sep. 2020

Koronavirus sedem oratorijev preselil v digitalni svet

Kot vso ostalo mladinsko delo je tudi letošnje oratorije pandemija covid-19 močno zaznamovala. Mnogi mladinski centri so v skrbi pred okužbo oziroma zaradi strogih ukrepov oratorij odpovedali, nekateri pa so se odločili, da ga v celoti preselijo na splet

Za digitalni, virtualni ali spletni oratorij se je odločilo 7 od 130 mladinskih animatorskih ekip. S tem so, ne samo izvedli oratorij,  ampak tudi utrli pot digitalnemu mladinskemu delu v okviru oratorijskega gibanja. Mladi animatorji so otrokom preko videoposnetkov in napisanih navodil predstavili oratorijsko zgodbo, himne, delavnice, vrednote in sporočila posameznih dni. Pri tem so pokazali veliko mero izvirnosti in ubirali nekoliko različne poti. Izpostaviti je potrebno Oratorij Videm - Krško, ki je za otroke vsak dan pripravil skoraj dvourno TV oddajo  in Oratorij Boštanj, kjer so vsebine pripravljali vsak dan tekom celega avgusta. Digitalni pa so postali še oratoriji v Kamnjah, Cerkljah na Gorenjskem, Polhovem Gradcu, Šenčurju in Radovljici.

Vir in foto: Oratorij Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99169

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino