Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 May 2022

Konec meseca v Kopru v znamenju Street Art Fest-a

Konec maja bodo Koper preplavili sveži valovi ulične umetnosti v obliki čisto svežega, celotedenskega festivala.

Na Street Art Fest Koper, ki bo potekal med 23. in 29. majem, se bo zvrstila kopica raznolikih dogodkov za vse generacije. Vsakodnevno dogajanje, ki so ga pripravili skupaj z organizatorji sestrskega Ljubljana Street Art Festivala, bodo zaznamovale stenske poslikave s prepoznavnimi grafitarji, tečaj grafitiranja pod mentorstvom lokalnega street art umetnika Tineta Dekortija, predavanja na temo uličnih umetnosti, filmski večeri, delavnice, glasbeni program ter vodeni ogledi po ulični umetnosti in grafitih v Kopru – Koper Street Art Tour. Pisan sprehod po mestu skozi oči grafitarjev in uličnih umetnikov bo na programu 26., 28. in 29. maja ob 18. uri. Vodeni ogledi bodo brezplačni, razkrili pa vam bodo Koper na čisto nov način, skozi vizualni jezik grafitov in ulične umetnosti.

Povsem svež, celotedenski festival omogočajo Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, Mestna občina Koper, Inštitut za urbana vprašanja, sklad Živeti s pristaniščem, Zavod Movit, Erasmus +, Evropska solidarnostna enota in Urad RS za mladino.

Prireditev se bo odvila v sklopu evropskega leta mladih.

Kot je znano, so mladi v sklopu Centra mladih Koper, v zadnjih letih poskrbeli za zanimive poslikave nekaterih podhodov, pa tudi drugih površin v mestu. Lanskoletno zaprtje zaradi epidemije so izkoristili za celovito poslikavo mladinskega centra v središču mesta, ki z rdečo nitjo časovnega stroja obiskovalce popelje skozi različna obdobja grafitarstva. Letos so se v Zavodu odločili, da poslikave v mestu nadgradijo v celotedenski festival.

Sicer bodo letos z grafiti obogatili steno na Cankarjevi ulici, betonske stebre v pasjem parku pod Semedelskim nadvozom, podhod pri nekdanjih Slavnikovih garažah ter zaključili z nepobarvano steno ob podhodu Mandrač.

Vir: Center mladih Koper

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36991

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino