Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Apr. 2020

Kolesarski park, ki raste na solidarnosti

Ker sta varnost in zdravje na prvem mestu, člani Društva ZAKONcTEDNA v teh dneh svoje priljubljene ekstremne in skupne športne aktivnosti dajejo na stran, obilje prostega časa pa porabijo za urejanje kolesarskega poligona za urjenje gorsko-kolesarskih veščin.

Urejanje parka so morali precej prilagoditi trenutnim razmeram in ga organizirati v manjših skupinah, ki na terenu delajo individualno. Ker je narava dela samotarska, pa jim to na nek način prija, pravijo v društvu.

Da bodo lahko celostno uredili območje in uresničili dolgoletne želje po ureditvi kolesarske infrastrukture v mestu, jih podpirajo različni lokalni deležniki: prostor jim je za uporabo odstopil Kolektor Koling, s prostovoljci in ekipo podjetja Kaskader so že začeli urejati prve objekte. Z dodatno podporo Mladinskega centra Idrija, ki jim je preko programa Evropska solidarnostna enota, v okviru katerega so s skupnimi močmi prijavili solidarnostni projekt, namenil še nekaj finančnih sredstev, bodo lahko celostno uredili območje in uresničili dolgoletne želje po ureditvi tovrstne kolesarske infrastrukture za mlade v mestu.

Vir: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39572

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino