Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Dec. 2019

Ko prostovoljstvo in skrb za trajnostni razvoj postaneta način življenja, potovanja in bivanja

HI-connect program je prostovoljski program mednarodne zveze mladinskih prenočišč "International Youth Hostel Federation", ki združuje preko 80 držav, precej teh pa sodeluje tudi v prej omenjenem prostovoljskem programu.

Ena izmed najaktivnejših prostovoljk Popotniškega združenje Slovenije, Alenka Kastelic, je skozi omenjeni program preživela kar nekaj časa v Španiji, ki je svoje izkušnje delila v intervjuju. Pripravila ga je njhova ESE prostovoljka Saša Sladič. Alenka Kastelic na Popotniškem združenju aktivno prostovolji na področju trajnostnega turizma. O trajnostnem turizmu in še mnogo čem je govorila v intervjuju. Alenka, ki ji prostovoljno delo predstavlja že način življenja, je bila sprejeta tudi na Islandijo, kjer bo eno leto prisotna kot prostovoljka v okviru ESE pri islandski organizaciji mladinskih prenočišč. Svojo izkušnjo bo po koncu delila tudi z nami, sedaj pa vas vabimo k branju omenjenega intervjuja, ki ga najdete tukaj.

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97749

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino